Flex Design & Engineering B.V.

Alternatieve Energie systemen

Warmtepomp + Zonneboiler

Nefit Solar Tower monoblock (lucht/water) warmtepomp in combinatie met 2 HR Solar zonnecollectoren.
De zonnecollectoren zijn net zo groot als zonnepanelen en daarom erg makkelijk te integreren in combinatie met zonnepanelen.

Door het slim toepassen van nieuwe en bestaande technieken kan een nieuw maar ook een bestaand huis energie neutraal worden gemaakt. Men spreekt dan over een NUL op de meter woning. Dat wil zeggen dat over een héél jaar gezien de meter op dezelfde stand staat als aan het begin.

De zonnepanelen wekken stroom op voor de energie voorziening in huis en om de warmtepomp te voeden. De warmtepomp haalt warmte uit de lucht en verwarmd hiermee het CV systeem en 200 liter tapwater. Tevens zorgt de zonneboiler ervoor dat er warm tapwater word gemaakt. Verder word er elektrisch gekookt, waardoor een gas aansluiting overbodig is geworden. Dit bespaard o.a. vastrecht kosten en de normale verbruikskosten.

  • Leiding werk en sensoren solar installatie

Regenwater hergebruik systeem

Slim besparen door regenwater te gebruiken in plaats van leidingwater. Met regenwater kan men de toiletten door spoelen, besproeien van de tuin of het wassen van de auto. Zelfs de wasmachine erop aansluiten is mogelijk. Het is dus een goede alternatieve en milieuvriendelijke manier van besparen tot wel 70% op uw waterverbruik.

Hoe werkt het?
De afvoerpijp(en) van het dak worden aangesloten op een grote voorfilter, die voor een grote opslag tank word geplaatst. Het grote vuil word hier tot 1mm gefilterd. Het regenwater loopt in de tank en word met behulp van een hoge druk dompelpomp opgepompt door een fijn filter van 2 micron, om vervolgens naar de desbetreffende tappunten te worden getransporteerd. De pomp slaat automatisch af wanneer er geen afname word gedetecteerd.

Hoe zit het met onderhoud? Nagenoeg niet, want het voorfilter is zelf reinigend en het fijnfilter moet 2x per jaar worden gereinigd. Dit is binnen 5 minuten gebeurd.

Wist u dat u met regenwater geen kalkstrepen op uw ramen, auto of zelfs in de wc krijgt als u deze wast met regenwater. Ook de wasmachine heeft geen last meer van kalk afzetting en gebruikt hierdoor ook minder wasmiddel, kortom een win-win situatie.

  • Nefit monoblock warmtepomp buitenunit